Dierenartsenpraktijk Melody Slabbekoorn

Dierenartsenpraktijk voor kleine huisdieren

Leuke nieuwtjes en weetjes!

Volg op de voet wat er in de praktijk gebeurt of lees leerrijke tips voor uw hond of kat. 

Je kan ook steeds de facebookpagina 'Dierenarts Melody Slabbekoorn' volgen met leuke posts!

Nieuw gezicht in de praktijk 

Jullie hebben haar misschien al gezien, maar Dagmar is het nieuwe gezicht in de praktijk. Ze zal Larissa vervangen in de dagdagelijkse taken die hier uitgevoerd moeten worden. 
Prettige feestdagen! 

 Een mooie kerst gewenst aan alle klanten vanwege de hele praktijk!Nieuwe echo in de praktijk

Een nieuwe echo in de praktijk om nog betere beeldvorming te kunnen doen.Registratie van je chip

Vanwege de wet op de privacy zullen alle contactgegevens van de hondenverantwoordelijke vanaf 1 mei in de database van DogID geanonimiseerd worden.

Door uw uitdrukkelijke toestemming te geven om uw contactgegevens openbaar te maken, zorgt u ervoor dat ze deze alsnog makkelijk kunnen terugvinden in geval uw hond verloren is.

.Bij DogID kan u dit in orde brengen. Ga hiervoor naar https://www.dogid.be/nl of contacteer ons.

 BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR HONDENEIGENAARS

Al jarenlang worden alle chips van honden geregistreerd in de nationale databank DogID. Door de privacy wetgeving zullen uw gegevens echter niet meer te zien zijn bij het opzoeken van het chipnummer van uw dier. Het spreekt voor zich dat het daardoor veel moeilijker wordt om het baasje van een hond terug te vinden. Maar als uw hond wegloopt, wilt u natuurlijk graag zo snel mogelijk gecontacteerd worden!

De zichtbaarheid van uw gegevens kunt u gelukkig zelf wel aanpassen. Met uw persoonlijke toestemming zal de databank uw gegevens blijven publiceren zodat het chipnummer van uw hond steeds gelinkt blijft aan uw eigen contactgegevens. Het stappenplan dat u moet volgen om deze toestemming te geven, kunt u hier terugvinden.

Wij raden u aan om dit zo snel mogelijk in orde te brengen!

Voorlopig geldt dit alleen voor de honden, maar vermoedelijk zullen dezelfde regels worden toegepast op katten, en zal er een soortgelijk stappenplan om te volgen voor CatID.
Maand van de senior kat

Mijn kat drinkt meer dan vroeger, is dat normaal? Nee! Als je 1 van onderstaande tekenen waarneemt bij je kat, kan het zijn dat ze lijdt aan een aandoening zoals chronische nierziekte. Naar schatting vertoont 1 op drie katten ouder dan 12 jaar 1 of andere vorm van onvoldoende werkende nieren.

Bij de oudere kat is gewichtsverlies vaak 1 van de eerste tekenen dat er iets mis is. Gewichtsverlies kan wijzen op chronische ziekte zoals:

- Chronische nierziekte
- Suikerziekte
- Overactieve schildklier
- Osteoartrose
Weeg je kat elke maand, zeker vanaf de leeftijd van 10 jaar. 

Onderstaande tekenen wijzen op mondproblemen. Tandvleesontsteking of gingivitis is een zeer pijnlijke aandoening die ervoor zorgt dat je kat niet normaal kan eten. Als je 1 van deze tekenen herkent, kan je ons contacteren voor een afspraak.


Katten worden sneller ouder dan mensen. Vanaf 10 jaar wordt een kat als senior beschouwd! Dit is namelijk het equivalent van 56 mensenjaren. Met deze tabel kan je de leeftijd van je kat inschatten. 


Artrose is het langzaam en progressief wegslijten van het gewrichtskraakbeen. Deze aandoening komt bij 9 op 10 katten ouder dan 12 jaar voor. Kleine aanpassingen in de omgeving maken onderdeel uit van de algemene aanpak, aarzel niet op raad te vragen. Passen tuig 

Yara kreeg een Perfect Fit tuig cadeau. 

Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken voor het passen van een tuig voor je hond. 
Nieuw werkblad in operatie/hospitalisatie

Het werkblad met kasten is afgewerkt en al volop in gebruik in de operatie/rx ruimte. Bedankt aan VDS Maatwerk voor het meedenken en de snelle en mooie oplevering.  
Het belang van regelmatig tanden poetsen

Het is zeer belangrijk om de tanden van uw hond/kat op regelmatige basis te poetsen. Dit kan d.m.v. een tandenborstel of kauwsnacks (waar ze lang aan kauwen). Het dagelijks poetsen van de tanden zorgt voor een 40% winst bij het afbreken van tandplak terwijl om de twee dagen tot 25% winst geeft. Wanneer je eenmalig per week poetst is dit slechts 10% meer. Je kan ons steeds raadplegen voor meer tips of de aanschaf van correcte tandenborstel/tandpasta of goeie kauwsnacks.